Over de auteur

André van den Boogaart (1970) is een muzikant die ruw houten teksten schrijft met de waarheid op de tong en het mysterie in het kielzog. Hij speelde veel in Nederland en België, maar ook in Amerika, Engeland en Duitsland. Met “Hey God” maakte hij Brabants Mooiste liedje in 2014.

Van den Boogaart was te zien in een unieke documentairefilm over zijn leven (Première Nederlands filmfestival 2012) en maakte muziek voor diverse films en TV series.

Hij is opgegroeid in Baarle Nassau, wat vooral in de jaren tachtig een thuishaven was voor de ruigere kant van het leven. Casino’s, cafés en bordelen waren er in overvloed en dit zorgde voor veel spannende verhalen in het leven van de toen nog jonge schrijver. Die spanning werkte verslavend in het verdere verloop van zijn leven en is dan ook intens voelbaar in de manier waarop hij schrijft. Zijn liedjes die veelal autobiografisch zijn gaan dan ook vaak over vrouwen, drank en de dood.

En toen ineens werd bluestroubadour van den Boogaart vanwege een uit de hand gelopen lied auteur van een 250 pagina tellende roman. Een verhaal over een jongen die op twaalfjarige leeftijd getuige was van een roofoverval en hierdoor meer heil zag in de avontuurlijke richting die hij daarna koos dan in het leven van de godvrezende meute in zijn geboorteplaats die zich uit angst vasthielden aan opgelegde regeltjes.

Een verhaal dat zich afspeelt in de laatste jaren van het Wilde Westen waarin een zeer succesvolle bende, genaamd de Moose Gang, een steeds grotere bedreiging werd voor het nieuwe Amerika en daardoor vanaf hogerhand angstvallig uit de media werd gehouden vanwege de vrees dat deze steeds populairder wordende outlaws als helden van het volk werden gezien.

Auteur-western-boek-Andre-van-den-Boogaart-Tilburg kopiëren
Andre-van-den-Boogaart-wilde-westen-boek